Ujian Psikometrik SPA Bagi Jururawat U41 Januari Tahun 2020

Ujian Psikometrik SPA Bagi Jururawat U41 Ditangguhkan. Adakah anda calon peperiksaan online PSEE – Ujian psikometrik bagi jawatan Jururawat Gred U41? Tahniah kami ucapkan kepada anda yang Berjaya terpanggil dalam ujian psikometrik U41 ini.

Ujian Psikometrik SPA Bagi Jururawat U41 Januari Tahun 2020

Untuk makluman anda semua calon, pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA) telah mengumumkan penangguhan ujian psikometrik pada bulan Disember 2019 ini. Pihak SPA berkata, terdapat gangguan teknikal dalam sistem mereka  yang menyebabkan kegagalan log masuk dan menjawab soalan peperiksaan psikometrik tersebut.

Format Ujian Psikometrik SPA

Ada calon yang bertanya dengan kami, apa beza peperiksaan online PSEE dengan Ujian Psikometrik ini? Sebenarnya, kedua-dua peperiksaan ini bertujuan untuk menguji tahap kemampuan, disiplin, kemahiran berfikir, menyelesaikan masalah dan sebagainya.

Peperiksaan ini telah mula diwajibkan sejak tahun 2016 lagi sehingga sekarang. Memandangkan terlalu ramai calon yang memohon sesuatu  jawatan itu, pihak SPA mengkehendaki calon menduduki peperiksaan online atau ujian psikometrik terlebih dahulu.

Rujukan dan Contoh Soalan Ujian Psikometrik Jururawat Gred U41

Anda bernasib baik, kerana ujian psikometrik ini telah ditangguhkan. Ini bermakna, anda masih ada masa untuk buat persediaan. Persediaan awal sebelum menjawab ujian psikometrik nanti.

Kami sediakan kepada anda pakej rujukan beserta contoh soalan ujian psikometrik khas buat calon peperiksaan ini.

contoh soalan psikometrik 2020
download ebook percuma pdf

P/S: Panduan ini adalah dalam bentuk PDF. Selepas pembayaran dan pengesahan pembayaran dilakukan. Ebook Ujian Psikometrik ini akan dihantar terus secara automatik ke email yang anda daftarkan. Tak perlu fikir soal pengeposan dan sebagainya.

Apa yang akan anda dapat dalam pakej Ujian Psikometrik ini?

  • Nota Ujian Psikometrik
  • Teknik menjawab dan jenis soalan memerangkap
  • 200++ contoh soalan ujian psikometrik
  • Jawapan
Baca Juga  Contoh Soalan Psikometrik Pustakawan Gred S41

Sehingga pengumuman Ujian Psikometrik semula, anda masih ada peluang untuk mengulangkaji, membuat latih tubi dan menjawab contoh soalan psikometrik seperti soalan sebenar dan himpunan soalan-soalan psikometrik tahun-tahun sebelum ini.

Terima kasih kerana membaca artikel Ujian Psikometrik SPA Bagi Jururawat U41 Ditangguhkan ini, kami berharap rujukan ini dapat membantu anda dalam peperiksaan nanti.

Semoga berjaya!

One thought on “Ujian Psikometrik SPA Bagi Jururawat U41 Januari Tahun 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

You cannot copy content of this page
Open chat
1
Boleh Kami Bantu Anda?
Hello, boleh kami bantu anda?