Contoh Soalan Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11. Adakah anda dipanggil temuduga SPA untuk jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11? Tahniah kepada anda yang berjaya dalam Peperiksaan Online Pembantu Perawatan Kesihatan U11 lepas, anda telah buktikan anda calon yang layak untuk jawatan ini.

Contoh Soalan Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Dalam persediaan menjalani sesi temuduga dengan pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) dan Kementerian/Jabatan berkaitan, kami pasti anda sedang mencari bahan dan rujukan untuk mengetahui contoh soalan dan panduan untuk temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11.

Maklumat Urusan Pengambilan Jawatan Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Tarikh Temuduga: BELUM DIUMUMKAN

Tip Temuduga SPA Pembantu Perawatan Kesihatan U11

Menghadiri temuduga jawatan kosong merupakan titik permulaannya anda perlu membuat kelainan dalam diri anda. Bukan untuk jadi “hipokrit” tapi untuk menjaga etika dan tatatertib yang membolehkan anda “dipandang” baik oleh panel penemuduga.

Tanpa pengetahuan dalam menjawab soalan dan berdepan dengan panel penemuduga kemungkinan besar akan menyebabkan kegagalan anda menjawab dengan baik.

Soalan temuduga lazimnya berkait rapat dengan jawatan yang anda pohon tersebut. Dari segi maklumat Jabatan/Kementerian terbabit, anda boleh baca melalui laman web rasmi sesebuah Jabatan/Kementerian tersebut.

Walaubagaimanapun, soalan yang ditanya kepada calon temuduga adalah berbeza-beza ketika sesi pengenalan. Soalan yang menilai tahap pengetahuan calon juga berkaitan dengan pengalaman dan pandangan calon itu sendiri.

Soalan temuduga yang selalu ditanya adalah:

  1. Siapakah nama anda dan apa nombor kad pengenalan anda?
  2. Perkenalkan diri kamu dan ceritakan sedikit tentang latar belakang keluarga dan pendidikan?
  3. Kenapa anda mahu kerja dengan Kerajaan?
  4. Apakah tugas dan peranan seorang Pembantu Perawatan Kesihatan U11?
  5. Anda sedang belajar! Mengapa anda memohon jawatan ini?
  6. Apa sebab anda nak kerja sebagai Pembantu Perawatan Kesihatan?
  7. Jika diterima bekerja, adakah anda sanggup berkhidmat dan ditempatkan dimana-mana negeri seluruh Malaysia?
  8. Apakah isu-isu hangat yang diperkatakan dalam negara ketika ini?
  9. Kamu pernah menjalani latihan industri kan? Ceritakan sedikit pengalaman kamu semasa LI?
  10. Bila kali terakhir kamu bekerja?
  11. Boleh ceritakan sedikit tentang pengalaman tempat kamu bekerja sekarang macam mana?
  12. Ceritakan pengalaman kerja pertama selepas tamat belajar dan kenapa banyak tukar tempat kerja?
  13. Apakah maksud integriti?
Baca Juga  Contoh Soalan Temuduga Pembantu Awam H11

Ini hanyalah beberapa soalan yang pernah ditanya kepada calon. Soalan temuduga ini akan berubah-ubah mengikut cara penemuduga itu sendiri.

Tips Lulus Temuduga Kerja Kerajaan

Fakta penting yang anda perlu tahu tentang calon-calon temuduga kerja Kerajaan. Lebih 90% calon tidak membuat sebarang persedian. Ianya adalah disebabkan mereka tidak tahu apakah persediaan yang perlu dilakukan. Malahan, ada juga calon yang hadir ke sesi temuduga hanya secara sambil lewa sahaja!

Tiada sebarang pengalaman dan kurang pendedahan. Masalah ini paling ketara bagi calon yang pertama kali menghadiri sesi temuduga kerajaan. Jadi, pastikan anda mempunyai sedikit pendedahan tentang situasi dan soalan-soalan yang mungkin ditanyakan oleh pihak penemuduga.

Komunikasi yang kurang lancar. Punca utama adalah disebabkan calon terlalu gementar dan terkesima dengan soalan-soalan yang diterima! Mereka tiada idea langsung tentang apa yang hendak dijawab!

Penampilan yang tidak tepat. Ramai calon tidak mengenakan pakaian dengan etika pemakaian yang betul sewaktu hadir ke sesi temuduga.

Over Confident! Terlalu yakin!. Kesilapan ini sering dilakukan oleh calon-calon yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang.

Adakah anda pernah melakukan kesilapan-kesilapan ini?

Dapatkan Panduan Temuduga dan Menjawab Soalan Temuduga Kerja Kerajaan

Anda tengah mencari panduan dan contoh soalan temuduga? Ya, anda berada di website ini kerana niat anda bersungguh-sungguh nak masuk kerja Kerajaan.

Jangan bantutkan cita-cita anda tanpa melakukan apa-apa! Terus dapatkan ebook dibawah untuk panduan dan persiapan awal sebelum temuduga nanti.

Apa RAHSIA dalam eBook ini?

Setiap ebook ini disusun berdasarkan pengalaman calon sejak tahun 2008. Dah 10 tahun dan setiap tahun kita kemaskinikan berdasarkan maklumat terkini. Mereka yang serius nak jawatan jawatan kerajaan kami berikan ebook ini. Hari ini kami buka peluang untuk anda miliki koleksi rujukan PREMIUM ini juga.

  1. Faham dengan jelas jawatan PPK U11 ni. Jadi anda tak ‘blurr’ macam calon lain masa temuduga nanti.
  2. CHECKLIST padu untuk persiapan sebelum temuduga. Pakaian bagaimana? Sijil apa kena bawak? Resume kena ada ke?
  3. Nota-nota ringkas khas untuk jawatan PPK U11. Biarkan calon lain tak tahu nak baca apa tapi anda tersenyum bila temuduga nanti 🙂
  4. Contoh-contoh soalan yang biasa ditanya dalam sesi-sesi temuduga sebelum ini. Anda akan dapat gambaran bagaimana soalan ditanya nanti.
  5. Extra 1 : Teknik Menjawab Soalan Temuduga
  6. Extra 2 – Rahsia Kejayaan dan Kegagalan Calon Temuduga
  7. Extra 3 – Rahsia Penulisan Resume Temuduga
  8. Extra 4 – Rahsia Penampilan Temuduga
  9. Extra 5 – Soalan & Jawapan Temuduga Kerja Kerajaan
Baca Juga  Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Belia Dan Sukan S29

Kami nak anda GEMBIRA untuk diri sendiri dan orang SEKELILING Anda. Mak Ayah anda? Pasangan anda?

Untuk Kejayaan Anda. Terus Buat Tempahan!!

P/S: Selepas pengesahan pembayaran, anda akan terus dapat link akses untuk download ebook ini. Tiada sebarang pengeposan akan dibuat memandangkan ebook ini adalah buku digital dalam bentuk PDF. Anda beli sekarang, dapat sekarang!

Untuk makluman, jadual temuduga yang terkini adalah pada ketetapan berikut:

  • Pembantu Perawatan Kesihatan Gred U11 (Semenanjung)
  • Kementerian Kesihatan Malaysia
  • Tarikh Temu Duga: 11 Oktober 2020 – 15 Oktober 2020

Anda rasa berapa saingan temuduga ni? coba lihat dibawah ni..

Seramai 12,108 calon akan menghadiri temuduga ini dan hanya 377 kekosongan jawatan. Manakala, 850 lagi sebagai simpanan. Tak ready memang buang masa je datang temuduga !!

Semoga perkongsian Contoh Soalan Temuduga Pembantu Perawatan Kesihatan U11 ini membantu anda membuat persediaan hadiri temuduga nanti.

Semoga berjaya!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
You cannot copy content of this page
Open chat
1
Boleh Kami Bantu Anda?
Hello, boleh kami bantu anda?