Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Anak Sabah Bekerja Di Semenanjung

Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung. Adakah anda Anak Sabah yang bekerja di Semenanjung Malaysia? Bantuan B40 bagi anak sabah khas untuk semua rakyat Sabah ini adalah untuk mereka yang terjejas dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) akibat penularan wabak COVID-19.

Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung

Ramai Anak Sabah yang mengeluh Bantuan Khas B40 COVID-19 yang bekerja di Semenanjung kerana sehingga hari ini, belum ada yang menerima bantuan ini. Kebanyakkan semakan status permohonan bantuan B40 ini, hanya status Permohonan Diterima.

Cara Permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung

Anda sudah sedia maklum bahawa terdapat website untuk memohon secara online. Ia bagi memudahkan Anak Sabah yang berada di Semenanjung membuat permohonan atas talian dengan mudah.

Bagi anda yang belum membuat permohonan bantuan ini, boleh mengemukakan permohonan melalui laman web dibawah:

Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Anak Sabah Bekerja Di Semenanjung

Mohon disini – https://bantuan.covid19.sabah.gov.my/

Mungkin ada yang keliru, sebelum ini laman web untuk memohon adalah wecare sabah gov my, tetapi laman web baru bantuan.covid19.sabah.gov.my telah ditubuhkan atau dibuka untuk permohonan pada 15 April 2020.

Maka, anda jangan ingat link ini scammer kerana ianya adalah sahih !

Semakan Status Permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung

Untuk membuat semakan permohonan bantuan ini, terus ke link https://bantuan.covid19.sabah.gov.my/ dan masukkan No. Kad Pengenalan anda.

Jika status permohonan masih “Permohonan Diterima” atau “Menunggu Giliran Untuk Diproses” usah risau kerana pihak Kerajaan Negeri Sabah akan memproses permohonan anda pada bulan Mei 2020 nanti.

Insyaallah, pada bulan Mei nanti akan berubah status ini menjadi “Dalam Proses Pembayaran”, “Pembayaran Telah Dikreditkan” ataupun “Permohonan Tidak Berjaya”.

Baca Juga  Cara Tunaikan BPN Di Kaunter BSN Melalui Wakil/Waris Bagi Pihak Penerima

Walaubagaimanapun, untuk tempoh rayuan permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung beulm dimaklumkan.

Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung

Untuk pengetahuan anda, Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Bagi Anak Sabah Yang Bekerja Di Semenanjung ini adalah :

Adalah dimaklumkan bahawa permohonan Pakej Bantuan B40 bagi kategori Anak Sabah yang Bekerja di Semenanjung akan ditutup pada 3 Mei 2020 (Ahad) pada pukul 12.00 tengah hari.

Anda masih ada masa untuk mengemukakan permohonan. Mohon sekarang sebelum tarikh tutup permohonan tiba.

Semoga dengan perkongsian Tarikh Tutup Permohonan Pakej Bantuan B40 Anak Sabah Bekerja Di Semenanjung ini, memperingati anda bila tarikh akhir untuk membuat permohonan bantuan khas Kerajaan Negeri Sabah ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

You cannot copy content of this page
Open chat
1
Boleh Kami Bantu Anda?
Hello, boleh kami bantu anda?