5 Sebab Utama Kegagalan Temuduga Kerja Yang Perlu Dielakkan

Sudahkah anda bersedia menjawab soalan-soalan MAUT daripada panel penemuduga?

Jika YA! Tak apa…dah boleh hadiri temuduga tanpa risau..

Namun, bagi anda yang belum berpengalaman ditemuduga, pasti gemuruh dan pening nak bersedia macam mana untuk sesi temuduga nanti.

5 Sebab Utama Mengapa Ramai Gagal Temuduga

Pertama, lebih 90% calon tidak membuat sebarang persedian. Ianya adalah disebabkan mereka tidak tahu apakah persediaan yang perlu dilakukan. Malahan, ada juga calon yang hadir ke sesi temuduga hanya secara sambil lewa sahaja!

5 Sebab Utama Kegagalan Temuduga Kerja Yang Perlu Dielakkan

Kedua, tiada sebarang pengalaman dan kurang pendedahan. Masalah ini paling ketara bagi calon yang pertama kali menghadiri sesi temuduga kerajaan. Jadi, pastikan anda mempunyai sedikit pendedahan tentang situasi dan soalan-soalan yang mungkin ditanyakan oleh pihak penemuduga.

Ketiga, Komunikasi yang kurang lancar. Punca utama adalah disebabkan calon terlalu gementar dan terkesima dengan soalan-soalan yang diterima! Mereka tiada idea langsung tentang apa yang hendak dijawab!

Keempat, Penampilan yang tidak tepat. Ramai calon tidak mengenakan pakaian dengan etika pemakaian yang betul sewaktu hadir ke sesi temuduga.

Kelima, Over Confident! Terlalu yakin!. Kesilapan ini sering dilakukan oleh calon-calon yang mempunyai keputusan akademik yang cemerlang.

Adakah anda pernah melakukan kesilapan-kesilapan ini?

Lakukan Perubahan, Buat Persediaan Hadapi Temuduga!

Kepada semua calon yang berjaya dipanggil temuduga SPA, anda adalah insan terpilih untuk tapisan awal peperiksaan online atau ujian psikometrik.

Pada peringkat ini, anda sudah melepasi tapisan Pengetahuan Am, Daya Menyelesaikan Malasah dan Kefahaman Bahasa Inggeris.

Tahniah!

Temuduga pula untuk melihat keperibadian dan keterampilan anda. Kepetahan anda menjawab soalan dengan baik akan menaikkan peratusan markah anda lulus temuduga nanti.

Saya cadangkan anda miliki Ebook Rahsia Persiapan Temuduga ini untuk persediaan temuduga spa nanti.

persiapan temuduga spa
download ebook percuma pdf

Apa RAHSIA yang anda dapat dalam Ebook ini?

  • Anda perlu tahu apakah 4 tindakan yang harus anda lakukan sebelum menghadiri temuduga. Tanpanya persediaan temuduga anda akan menjadi tempang!
  • Tahukah anda dengan hanya memakai pakaian tertentu, anda boleh mendapat markah free 5% dengan begitu sahaja.
  • Bagaimana melatih diri anda menjadi hebat berkata – kata di hadapan panel penemuduga dan terus memukau mereka? Anda akan ketahuinya…
  • Cuak disoal dalam bahasa Inggeris. Ketahui bagaimana anda dapat kuasai bahasa tersebut dalam masa singkat khas untuk temuduga…
  • Bagaimana nak jangkakan soalan – soalan yang bakal disoal semasa temuduga? Ikuti beberapa teknik mudah yang diajarkan dalam ebook ini.
  • Anda tidak dipanggil – panggil temuduga? Ketahui 7 sebab utamanya. Selapas ini Insyallah anda akan dipanggil!
  • Anda ada ijazah, bolehkah anda apply jawatan yang perlukan SPM saja? Tahukah anda, silap percaturan, anda pulang kosong saja.
  • Bila anda disoal sebegini ” Kenapa kami patut pilih anda bagi jawatan ini?”. Apakah patut anda jawab? Ketahuilah soalan – soalan paling killer yang pasti anda dapat jawab selepas ini.
Baca Juga  Senarai Menteri Kabinet Baru Malaysia 2020

Dan banyak lagi rahsia yang tidak muat kami nyatakan di sini. Semuanya terkandung dalam ebook ini!

download ebook percuma pdf

Semoga artikel 5 Sebab Utama Kegagalan Temuduga Kerja Yang Perlu Dielakkan ini membantu anda dalam persiapan temuduga nanti. Salam sukses!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

You cannot copy content of this page

Open chat
1
Boleh Kami Bantu Anda?
Hello, boleh kami bantu anda?