Semakan Keputusan Peperiksaan Online SPA Terkini

Semakan Keputusan Peperiksaan Online SPA Terkini. Adakah anda calon peperiksaan online PSEE atau calon Ujian Psikometrik SPA? Anda pasti nak tahu keputusan peperiksaan untuk jawatan tersebut kan. Sebelum itu, kami ucapkan tahniah kerana berjaya dipanggil peperiksaan SPA.

Semakan Keputusan Peperiksaan Online SPA Terkini

Disini kami akan kongsikan Semakan Keputusan Peperiksaan SPA yang terkini. Kami pasti anda mengharapkan keputusan LULUS dalam peperiksaan tersebut. Bukan setakat nak lulus tetapi juga berjaya memasuki kerja kerajaan memandangkan pekerjaan ini lebih terjamin dan banyak manfaatnya.

Semakan Keputusan Peperiksaan SPA

Untuk makluman anda, terdapat beberapa cara untuk semak keputusan peperiksaan SPA. Samada anda menduduki peperiksaan online psee ataupun ujian psikometrik, cara untuk semak keputusan adalah sama.

  1. Pertama, anda boleh melayari laman web portal SPA8, kemudian klik pada Senarai Keputusan/Peperiksaan Fizikal, Pancaindera & Kecergasan.
  2. Kedua, layari Facebook akaun anda dan semak hebahan keputusan peperiksaan PSEE dan Ujian Psikometrik yang dikemaskini pihak SPA di Facebook Page mereka.
  3. Ketiga, anda semak melalui email. Pihak SPA akan menghantar pemberitahuan keputusan peperiksaan tersebut melalui email anda.

Berapa Markah Lulus Peperiksaan Online SPA

Soalan berapa markah lulus untuk peperiksaan PSEE dan Ujian Psikometrik ini memang admin pun nak tahu jugak. Agak susah nak memberikan jawapan memandangkan penilaian ini adalah maklumat SULIT pihak Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Malaysia (SPA).

Mungkin 50%, mungkin juga perlu 100% markah penilaian Exam PSEE baru lah pihak SPA akan kategorikan lulus. Walaubagaimanapun, lulus atau tidak anda telah buat sehabis mungkin menjawab soalan-soalan peperiksaan yang lepas.

Keputusan Exam Jawatan SPA Terkini

Tahniah! Kepada anda yang berjaya peperiksaan ini. Perjuangan anda baru saja diperingkat awal, selepas lulus peperiksaan PSEE, anda akan menjalani temuduga dengan pihak SPA pula.

Baca Juga  Semakan Keputusan Peperiksaan Pembantu Tadbir(Undang-Undang) L19

Terdapat ratusan atau ribuan calon yang akan ditemuduga nanti, padahal kekosongan cuma berapa je?

Persaingan terlalu sengit, apa yang yang anda perlu lakukan? BUAT PERSEDIAAN AWAL! Ya, itu yang anda perlu buat sebelum sesi temuduga SPA

Panduan Temuduga Kerja Kerajaan

Kami mahu membantu anda lulus temuduga ini. Kami sediakan pautan Rujukan Temuduga Kerja Kerajaan dibawah ini untuk membantu anda membuat persediaan awal temuduga.

Buatlah persediaan awal menghadapi temuduga SPA nanti. Panduan ini bukan sahaja kongsikan contoh soalan temuduga, template resume dan tip berpakaian semasa temuduga tetapi juga menampilkan 72 tips menulis resume.

Dapatkan Ebook Rahsia Lulus Temuduga Kerja Kerajaan dibawah ni.

P/S: Untuk makluman, pakej rujukan ini adalah dalam bentuk Ebook (Buku Digital) berbentuk PDF. Selepas pengesahan pembayaran dibuat, anda akan terus mendapat akses untuk memuat-turun ebook ini. Tak usah fikir soal pengeposan. Anda akan dapat ebook ini automatik melalui email sahaja.

Semoga dengan perkongsian Semakan Keputusan Peperiksaan Online SPA Terkini ini membantu anda membuat semakan keputusan Exam PSEE atau Ujian Psikometrik nanti.

Semoga berjaya untuk sesi temuduga nanti!

One thought on “Semakan Keputusan Peperiksaan Online SPA Terkini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge
You cannot copy content of this page
Open chat
1
Boleh Kami Bantu Anda?
Hello, boleh kami bantu anda?